Skip to content

De laatste berichten

Kinderdagkamp 2024 = vol

We zijn overweldigd door de enorme interesse in het Kinderdagkamp dit jaar. De snelheid van aanmeldingen heeft onze verwachtingen overtroffen en we zijn dankbaar voor zoveel enthousiasme. Helaas betekent dit…

Lees meer
Kinderdagkamp

Het Kinderdagkamp Diepenveen is een jaarlijks terugkerend evenement in het prachtige Kolkbos. Het kamp is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd die wonen in Diepenveen of naar school gaan bij één van de scholen in Diepenveen, zoals het Slingerbos of de Zonnewijzer. Het kamp duurt 5 dagen en is een unieke gelegenheid om te genieten van de natuur, nieuwe vrienden te maken en vooral veel plezier.

Activiteiten

Tijdens het kinderdagkamp worden diverse activiteiten georganiseerd onder leiding van vele vrijwilligers. Denk aan hutten bouwen, spelletjes spelen en survivaltechnieken leren. Elk jaar is er een ander thema, zoals Olympische Spelen, Middeleeuwen of Magie. Op de vrijdag sluiten we de week feestelijk af met een speciale activiteit. Het Diepenveen Kinderdagkamp is gegarandeerd een week vol avontuur en plezier.

Geschiedenis
Het Kinderdagkamp Diepenveen bestaat al ruim 40 jaar. Reis terug in de tijd door op de knop te drukken en ontdek de verhalen uit het verleden van dit leuke kamp. Onze tijdlijn wordt momenteel gevuld. Dus heb jij oud materiaal of verhalen? Dan ontvangen we deze graag.
SJD
Het Kinderdagkamp vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen. Voor meer informatie kun je ook de de overkoepelende documentatie bekijken (via hoofdpagina SJD): Kind Veilig Privacy statement en privacybeleid Gedragscode vrijwilligers.
Het Kinderdagkamp wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
 
Organisatie
De organisatie ligt in handen van de Werkgroep “Vrienden van het Kinderdagkamp”. Deze werkgroep valt onder de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen. Natuurlijk zijn er ook heel veel vrijwilligers bij betrokken, enthousiaste ouders en oud-deelnemers van minimaal 14 jaar. Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage? Dat kan ook bij het kinderdagkamp: meld je dan aan als vrijwilliger.
We zoeken momenteel versterking door de werkgroep vrienden van het Kinderdagkamp. Lijkt het je leuk mee te helpen met de organisatie? Dan vertellen we je graag meer.
Default Image

Annet Teeuwen

Keuken, Planning

Default Image

Berend Vos

Bouwteam en organisatie survival

Default Image

Gijs Visscher

Bouwteam, Sponsoring en DJ tijdens het kinderdagkamp.

Default Image

Hanneke Bakker

Planning, Spelprogramma en Sponsoring

Default Image

Henri Pater

Leider van de werkgroep Kinderdagkamp

Default Image

JA Tempelman

Spelgroep

Default Image

Jarno van den Noort

Communicatie, Fotograaf en Sponsoring

Default Image

JT Tempelman

Fotograaf, IT en Verkeersleiding

Larz Westerik

Larz Westerik

Voorzitter Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen

Leroy Endendijk

Leroy Endendijk

Spelprogramma

Default Image

Mark Steunenberg

Spelprogramma

Default Image

Natascha Kooiman

Communicatie

Default Image

Noortje Mik

Spelprogramma

Default Image

Paulien Slinkman

Coördinatie blokhut, Spelprogramma en Keuken

Default Image

Peter Platzer

Planning

Default Image

Rik Timmermans

Spelprogramma

Default Image

Sanne van Rossum

Spelprogramma

Wiebe Hofstra

Wiebe Hofstra

Penningmeester Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen

Meld je aan als vrijwillger

Het Kinderdagkamp kan niet bestaan zonder hulp van de vele vrijwilligers. Om een met elkaar weer een mooie Kinderdagkampweek te organiseren, hebben we veel hulp nodig. Iedereen kan zich opgeven, mits je minimaal twee jaar op de middelbare school zit. Ook een maatschappelijke stage is mogelijk.

Welke taken hebben onze vrijwilligers dan?

 • Leiden van een groepje
 • Meerijden met de kinderen op de huifkarren (vanaf de Lindelaan)
 • Opbouwen en afbreken op het terrein van het Kinderdagkamp op de beide zaterdagen
 • Helpen bij de kabelbaan
 • Helpen bij het luchtkussen
 • Schoonmaken van de blokhut op de vrijdag voorafgaand aan het kamp
 • Het maken van foto’s
 • … andere belangrijke zaken

De vrijwilligers zijn tijdens de week verzekerd via de algemene vrijwilligersverzekering van de gemeente Deventer. Het belangrijkste is natuurlijk dat het heel leuk is om te doen en de kinderen zullen je heel dankbaar zijn (!).

Als dank voor je hulp krijg je daarnaast een heerlijke BBQ aangeboden door de werkgroep op de vrijdagavond. Tegen de tijd dat de inschrijving start (1 april 2024) voor een nieuwe editie dan wordt onderstaand formulier open gezet. Heb je buiten de inschrijvingsperiode om vragen over vrijwilligerswerk? Gebruik dan het contactformulier.

Statement vrijwilligerswerk

Het Kinderdagkamp in Diepenveen wordt ieder jaar (al meer dan 40jaar!) georganiseerd voor ruim 250 enthousiaste kinderen. De organisatie van het Kinderdagkamp bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers, voor sommige van deze vrijwilligers begint de voorpret al in januari.

Hoe ziet de organisatie eruit?

 • De Werkgroep “Vrienden van het Kinderdagkamp” die het hele jaar door druk is met de voorbereidingen van de kinderdagkampweek. Denk aan: thema bedenken, bouw van thema, spelprogramma, groepsindeling, aanmeldingen en websitebeheer, sponsoring, opbouw/afbouw Kinderdagkamp, vergunningen en meer.
 • ‘Losse’ vrijwilligers en ouders/verzorgers die meehelpen met o.a: opbouwen/afbreken, begeleiding van groepjes kinderen, op de huifkar, het rijden van de huifkar, de kabelbaan, schoonmaak, EHBO, in de keuken en meer.

Vrijwilligers zijn hard nodig!

Afgelopen jaren zijn er helaas steeds minder vrijwilligers die zich aanmelden om te helpen bij het Kinderdagkamp. Hierdoor is de begeleiding voor de groepjes en bij de activiteiten steeds lastiger. Om de Kinderdagkampweek toch een succes te laten blijven en het leuk te houden voor de kinderen. ÉN niet in te leveren op de kwaliteit en ervaring (de kinderen staan immers centraal!) moeten ouders/verzorgers van deelnemende kinderen sinds 2018 actief mee helpen tijdens het Kinderdagkamp, of de op- en/of afbouw dagen.  Zo kunnen we de veiligheid van onze kinderen (blijven) waarborgen.

Word donateur!

Het organiseren van het Kinderdagkamp kost geld. Veel geld. Er is geld nodig voor de spel- en bouwmaterialen, eten en drinken, huur van het terrein en voor specifieke begeleiding (bijvoorbeeld EHBO) en meer. We willen de kosten voor de kinderen en de ouders laag houden.

Daarom zijn donateurs erg welkom. Dat kan op verschillende manieren (maandelijks of eenmalig). Elk bedrag, groot of klein maakt voor ons al een enorm verschil. En zorgt ervoor dat onze jongste gemeenschapsleden een onvergetelijke tijd beleven tijdens het kamp.

Je kunt maandelijks doneren via een machtigingsformulier, ook wel ‘stoplichtkaarten’ genoemd. Hieronder staan twee downloads: de begeleidende brief en de machtigingsformulieren. Je kunt deze digitaal invullen en naar ons e-mailen of per post versturen (het adres staat vermeld in de begeleidende brief).

Vul hieronder het gewenste bedrag in wat u wilt doneren. Er zal een betaalscherm via de provider Mollie starten.Doneren € -


Sponsoren

Het Kinderdagkamp Diepenveen heeft een bijzondere oorsprong: het werd oorspronkelijk opgericht om gezinnen met beperkte financiële middelen de kans te geven hun kinderen een onvergetelijke zomerervaring te bieden. We geloven dat elk kind het verdient om vreugde, vriendschap en onvergetelijke momenten te ervaren, ongeacht hun financiële achtergrond. Met de jaren zien we echter dat de kosten voor het organiseren van het kamp aanzienlijk stijgen. Deze stijgende kosten maken het voor ons een uitdaging om de inschrijvingsprijs laag en toegankelijk te houden voor iedereen. Jouw maandelijkse donatie, hoe klein ook, helpt ons enorm in deze missie.

Sponsor worden? Neem dan contact met ons op via het mailformulier.

Kind(eren) aanmelden

Kinderdagkamp 2024 wachtrij

Hartelijk dank voor je interesse in ons evenement. We moeten je helaas informeren dat alle plekken voor dit jaar al zijn gereserveerd, vanwege de enorm hoge vraag.

We snappen dat dit teleurstellend kan zijn en bieden je daarom graag de mogelijkheid om op onze wachtlijst geplaatst te worden. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, zouden we je willen vragen om contact met ons op te nemen via het e-mailformulier op deze website.

Mocht er een plekje vrijkomen dan nemen wij contact met jou op.

We waarderen je begrip en interesse enorm en hopen jouw kind alsnog te mogen verwelkomen.

 • Je kind is voor 1 juli vier jaar of ouder
 • Je mag tot en met groep 7  meedoen aan het Kinderdagkamp
 • Je bent woonachtig in Diepenveen of zit er op school
 • Annuleren is mogelijk van 1 april tot 1 juni
 • Vul het formulier in per kind

Als je jouw kind(eren) inschrijft voor het kamp, verwachten we dat jij als ouder, verzorger, grootouder of oppas op zijn minst één dag per kind komt helpen.

Je kunt relevante informatie hierover vermelden bij de inschrijving van je kind(eren). Je hoeft je dus niet apart aan te melden als vrijwilliger, tenzij je meerdere ouders of verzorgers wilt opgeven om te helpen.

Er moet elke dag minstens één volwassene aanwezig zijn per groep. Als er te veel of te weinig vrijwilligers zijn op een dag, zullen we de ouders van die groep benaderen om samen de planning aan te passen.

We hebben ook veel hulp nodig bij verschillende spellen en activiteiten, zoals het rijden met de huifkar.

Bij het indelen van vrijwilligers proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met jullie voorkeuren voor spellen, groepen en andere activiteiten. Maar veiligheid staat voorop, dus soms kunnen er wijzigingen plaatsvinden en kunnen we niet altijd aan alle voorkeuren voldoen.

We streven ernaar om de planning voor de zomervakantie op tijd rond te hebben.

Groepsindeling en planning

We hebben ons uiterste best gedaan om rekening te houden met ieders voorkeuren. Echter, zoals elk jaar, blijft de planning een grote uitdaging. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met individuele wensen maar helaas lukt dat niet altijd. Wil je iets veranderen in de planning? Dan vragen we je zelf om zelf voor vervanging te zorgen of bijvoorbeeld met één van de andere vrijwilligers te wisselen.

Back To Top