skip to Main Content

Statement vrijwilligerswerk

Het Kinderdagkamp in Diepenveen wordt ieder jaar (al 40!) succesvol georganiseerd voor ruim 250 enthousiaste kinderen. De organisatie van het Kinderdagkamp bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers, voor sommige van deze vrijwilligers begint de voorpret al in januari.

Waar bestaat de organisatie uit?

  • De Werkgroep “Vrienden van het Kinderdagkamp” die het hele jaar door druk is met de voorbereidingen van de kinderdagkampweek Denk hierbij aan: thema bedenken, bouw van thema, spelprogramma, groepsindeling, aanmeldingen en websitebeheer, sponsoring, opbouw/afbouw Kinderdagkamp, vergunningen, etc, etc
  • ‘Losse’ vrijwilligers en ouders/verzorgers die meehelpen met o.a: opbouwen/afbreken, begeleiding van groepjes kinderen, op de huifkar, het rijden van de huifkar, de kabelbaan, schoonmaak, EHBO, in de keuken, etc, etc.

Uitdaging in organisatie

Afgelopen jaren is er helaas een terugloop van aanmeldingen als vrijwilliger, hierdoor is de uitdaging om op alle groepjes en activiteiten begeleiding te hebben steeds groter geworden. Om de Kinderdagkampweek toch een succes te laten blijven en het leuk te houden voor de kinderen en niet in te leveren op de kwaliteit en ervaring (de kinderen staan immers centraal!) heeft de organisatie besloten om vanaf 2018 ouders/verzorgers van aangemelde kinderen de voorwaarde te stellen actief mee te helpen tijdens de dagen van Kinderdagkamp. Of de op- en/of afbouw dagen om de Kinderdagkampweek heen. Wij stellen deze voorwaarde om de veiligheid van onze kinderen te kunnen (blijven) waarborgen.

Back To Top