Skip to content

De laatste berichten

Belangrijke update

Houd de mail goed in de gaten de komende dagen, jullie ontvangen een belangrijke update! Mocht je mail verwachten maar na dit weekend nog niets ontvangen hebben laat het ons…

Lees meer
Kinderdagkamp?

Het Kinderdagkamp Diepenveen is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in het prachtige Kolkbos. Het kamp is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd die wonen in Diepenveen of naar school gaan bij één van de scholen in Diepenveen, zoals het Slingerbos of de Zonnewijzer. Het kamp duurt 5 dagen en is een unieke gelegenheid om te genieten van de natuur, nieuwe vrienden te maken en plezier te hebben

Activiteiten

Op het kinderdagkamp worden diverse activiteiten georganiseerd onder leiding van vele vrijwilligers. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld hutten bouwen, spelletjes spelen en survivaltechnieken leren. Elk dagkamp heeft een ander thema. Bijvoorbeeld het thema de Olympische Spelen, waarbij kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Of het thema Middeleeuwen. Op de vrijdag sluiten we de week feestelijk af waarbij alle kinderen genieten van een leuke activiteit. Ze kunnen daardoor terugkjjken op een geweldige week vol avontuur en plezier.

Geschiedenis
Het Kinderdagkamp bestaat al ruim 40 jaar! Reis terug in de tijd door op de knop te drukken en ontdek de verhalen uit het verleden van dit leuke kamp. Onze tijdlijn wordt momenteel gevuld. Dus heb jij oud materiaal of verhalen? Dan ontvangen we deze graag.
SJD
Het Kinderdagkamp vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen. Voor meer informatie kun je ook de de overkoepelende documentatie bekijken (via hoofdpagina SJD): Kind Veilig Privacy statement en privacybeleid Gedragscode vrijwilligers.
Het Kinderdagkamp wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
 
Organisatie
De organisatie ligt in handen van de Werkgroep “Vrienden van het Kinderdagkamp”. Deze werkgroep valt onder de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen. Natuurlijk zijn er ook heel veel vrijwilligers bij betrokken. Oud-deelnemers kunnen, als ze minimaal 14 jaar oud zijn, deelnemen en er helpen ook veel enthousiaste ouders mee. Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage? Dat kan ook bij het kinderdagkamp: meld je dan aan als vrijwilliger. Het Kinderdagkamp wordt georganiseerd door de werkgroep vrienden van het Kinderdagkamp. En, we zoeken nog steeds versterking:
Default Image

Berend Vos

Bouwteam en organisatie survival

Default Image

Henri Pater

Ik ben te vinden in de mooiste tijd van het jaar: de zomervakantie, op de mooiste plek in Diepenveen: het Kolkbos. Samen met een groep mensen organiseren we deze activiteit. Als leider van de werkgroep kinderdagkamp, probeer ik de voorbereiding in goede banen te leiden zodat het tijdens het kamp gesmeerd loopt!

Default Image

JA Tempelman

Samenstellen spelprogramma, opstellen draaiboek, coördinatie vrijwilligers en groepsindeling

Default Image

JT Tempelman

Website, technische ondersteuning, sponsoring, fotografie, verkeersleiding

Default Image

Jurn Siero

Bouwteam en organisatie survival

Larz Westerik

Larz Westerik

Ik heb de voorzittershamer opgepakt en ik vind het mijn taak om voorwaarden te scheppen dat de bestuursleden en onze vrijwilligers hun werkzaamheden zo optimaal mogelijk kunnen verrichten.

Leroy Endendijk

Leroy Endendijk

Mijn taak binnen het bestuur is dat ik verantwoordelijk ben voor de kinderdisco. Ook kunt u mij vinden bij het Kinderdagkamp waar ik in de werkgroep zit om er voor de kinderen een fantastische week van te maken

Default Image

Paulien Slinkman

Maken spelprogramma, coördinatie blokhut

Default Image

Sanne van Rossum

Maken draaiboek en spelprogramma

Wiebe Hofstra

Wiebe Hofstra

Ik zorg als penningmeester dat de administratie van de stichting klopt. Bepaal mede of activiteiten haalbaar zijn, en kijk naar subsidie mogelijkheden.

Meld je aan als vrijwillger

Het Kinderdagkamp kan niet bestaan zonder hulp van de vele vrijwilligers. Om een met elkaar weer een mooie Kinderdagkampweek te organiseren, hebben we veel hulp nodig. Iedereen kan zich opgeven, mits je minimaal twee jaar op de middelbare school zit. Ook een maatschappelijke stage is mogelijk.

Welke taken hebben onze vrijwilligers dan?

 • Leiden van een groepje
 • Meerijden met de kinderen op de huifkarren (vanaf de Lindelaan)
 • Opbouwen en afbreken op het terrein van het Kinderdagkamp op de beide zaterdagen
 • Helpen bij de kabelbaan
 • Helpen bij het luchtkussen
 • Schoonmaken van de blokhut op de vrijdag voorafgaand aan het kamp
 • Het maken van foto’s
 • … andere belangrijke zaken

De vrijwilligers zijn tijdens de week verzekerd via de algemene vrijwilligersverzekering van de gemeente Deventer. Het belangrijkste is natuurlijk dat het heel leuk is om te doen en de kinderen zullen je heel dankbaar zijn (!).

Als dank voor je hulp krijg je daarnaast een heerlijke BBQ aangeboden door de werkgroep op de vrijdagavond. Tegen de tijd dat de inschrijving start (1 april 2023) voor een nieuwe editie dan wordt onderstaand formulier open gezet. Heeft u buiten de inschrijvingsperiode om vragen over vrijwilligerswerk? Gebruik dan het contactformulier.

Statement vrijwilligerswerk

Het Kinderdagkamp in Diepenveen wordt ieder jaar (al meer dan 40jaar!) georganiseerd voor ruim 250 enthousiaste kinderen. De organisatie van het Kinderdagkamp bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers, voor sommige van deze vrijwilligers begint de voorpret al in januari.

Hoe ziet de organisatie eruit?

 • De Werkgroep “Vrienden van het Kinderdagkamp” die het hele jaar door druk is met de voorbereidingen van de kinderdagkampweek. Denk aan: thema bedenken, bouw van thema, spelprogramma, groepsindeling, aanmeldingen en websitebeheer, sponsoring, opbouw/afbouw Kinderdagkamp, vergunningen en meer.
 • ‘Losse’ vrijwilligers en ouders/verzorgers die meehelpen met o.a: opbouwen/afbreken, begeleiding van groepjes kinderen, op de huifkar, het rijden van de huifkar, de kabelbaan, schoonmaak, EHBO, in de keuken en meer.

Vrijwilligers zijn hard nodig!

Afgelopen jaren zijn er helaas steeds minder vrijwilligers die zich aanmelden om te helpen bij het Kinderdagkamp. Hierdoor is de begeleiding voor de groepjes en bij de activiteiten steeds lastiger. Om de Kinderdagkampweek toch een succes te laten blijven en het leuk te houden voor de kinderen. ÉN niet in te leveren op de kwaliteit en ervaring (de kinderen staan immers centraal!) moeten ouders/verzorgers van deelnemende kinderen sinds 2018 actief mee helpen tijdens het Kinderdagkamp, of de op- en/of afbouw dagen.  Zo kunnen we de veiligheid van onze kinderen (blijven) waarborgen.

Sponsoren
We hebben sponsoren nodig!
Het Kinderdagkamp is kostbaar. Er is geld nodig voor de spel- en bouwmaterialen, eten en drinken, huur van het terrein en voor specifieke begeleiding (bijvoorbeeld EHBO). We willen de kosten voor de kinderen en de ouders laag houden. Daarom worden we ondersteund door SJD, de rommelmarkt Diepenveen en onze overige sponsoren. Word sponsor van het Kinderdagkamp en steun het Kinderdagkamp. U toont uw betrokkenheid bij ons en het dorp Diepenveen. U kunt ons sponsoren in natura (bijvoorbeeld met materialen) of met een financiële bijdrage. Sponsoren worden vermeld op deze website (met logo) en in ons programmaboekje. Het kinderdagkamp kan niet bestaan zonder hulp van bedrijven en instellingen.
Kind(eren) aanmelden

Inschrijvingslimiet voor kinderdagkamp bereikt

De belangstelling voor het Kinderdagkamp 2023 was overweldigend! Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. Voor meer informatie gebruik het mailformulier op deze site.

 • Je kind is voor 1 juli vier jaar of ouder
 • Je mag tot en met groep 7 mogen meedoen aan het Kinderdagkamp
 • Je bent woonachtig in Diepenveen of zit er op school
 • Annuleren is mogelijk van 1 april tot 1 juni
 • Vul het formulier in per kind

Als je je kind(eren) aanmeldt verwachten wij ook dat je als ouder/verzorger/opa/oma/oppas in ieder geval één dag (per kind) komt helpen op het kamp. Relevante informatie kan je aangeven bij de inschrijving van je kind(eren). Je hoeft je dus niet apart aan te melden als vrijwilliger (wel als je meerdere ouders/verzorgers wilt opgeven om te helpen). Er moet elke dag een volwassene op een groep staan. Wanneer er teveel of te weinig vrijwillige aanmeldingen zijn op één dag dan benaderen wij de ouders van die groep om zelf de planning kloppend te maken. Uiteraard hebben we ook (veel) hulp nodig bij verschillende spelonderdelen of bijvoorbeeld bij het meerijden op de huifkar. Ook bij het indelen van de vrijwilligers proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen voor indeling spel, groep of andere onderdelen. Veiligheid staat echter voorop dus er kunnen wijzigingen plaatsvinden en kunnen we soms niet voldoen aan de opgegeven voorkeur. We streven ernaar de planning voor de zomervakantie klaar te hebben.

Groepsindeling en planning

We hebben ons uiterste best gedaan om rekening te houden met ieders voorkeuren. Echter, zoals elk jaar, blijft de planning een grote uitdaging. Hoewel we proberen om zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden, kunnen we helaas niet garanderen dat we iedereen tevreden kunnen stellen. Mocht de toegewezen planning u niet uitkomen, dan verzoeken wij u vriendelijk om zelf voor vervanging te zorgen of te overleggen met één van de andere vrijwilligers om te wisselen. We danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Back To Top